Deelnemers enthousiast over eerste Business Partner kennis webinar

Op 9 mei jongstleden heeft Eurofiber voor de eerste keer een webinar gehouden speciaal voor alle business partners. De reacties van de deelnemende partners waren zeer positief. Met het webinar – over ontwikkelingen op het gebied van vaste connectiviteit – is de start gegeven van een cyclus van kennis sessies over onderwerpen die gerelateerd zijn aan de connectiviteitsdiensten van Eurofiber.

Het eerste kennis webinar stond in teken van de marktontwikkelingen die Eurofiber ziet op het gebied van vaste connectiviteit. Eurofibers markt analist Freek Damen heeft in een 45 minuten durende sessie allereerst de markt in kaart gebracht. Vervolgens zijn de groei en mogelijkheden van de verschillende connectiviteitstechnologieën aan bod gekomen.

Waardering en kijktijd

De partners waren tevreden over het Eurofiber kennis webinar, zo blijkt uit een enquête onder de deelnemers. Zij gaven de sessie een unanieme beoordeling van een 4 (op schaal van 1-5). Uit de kijktijd van de deelnemers blijkt ook dat de interesse groot was: zij keken 44 minuten lang naar het webinar (de sessie duurde in totaal 48 minuten). “Hiermee is een goede start gegeven om nog een aantal webinars te organiseren. Daarbij is het voor ons heel belangrijk dat partners ook zelf onderwerpen kunnen aandragen, net als het geval was met dit eerste kennis webinar”, zegt Eurofiber’s partner marketeer Guido Kok. “Wij hebben inmiddels verzoeken gekregen om meer op de techniek in te zoomen. Daar zijn wij nu al mee aan de slag gegaan. In het volgende webinar zal technologie dan ook een belangrijke rol spelen.

Volgens Kok is kennisoverdracht de belangrijkste motivatie voor het opzetten van de reeks webinars: “Het is een belangrijke toegevoegde waarde vanuit ons partner programma. Zo kunnen wij onze partners nog beter te ondersteunen. Door regelmatig kennis sessies te houden over onderwerpen die partners ook zelf aandragen, willen we er voor zorgen dat zij nog beter in staat zijn om de Eurofiber diensten te vermarkten.

Van markteers tot account managers

De Eurofiber kennis webinars zijn voor een brede doelgroep binnen de partnergemeenschap: van marketeer tot directie en technisch commerciële account managers. Daarom moedigen wij iedereen aan om aankondigingen van kennis webinars via deze nieuwsbrief door te sturen naar collega’s voor wie het onderwerp van belang kan zijn. Iedere webinar heeft een maximale duur van 48 minuten en is achteraf nog terug te kijken.