#

Slim Nederland in 2030

Slim Nederland in 2030

Congres:
“Mensen zijn absoluut bereid de mogelijkheden van technologie te omarmen maar zolang technologiebedrijven er onvoldoende in slagen concreet inzicht te geven in het persoonlijk voordeel, blijft de consument sceptisch.” Dat was de algemene strekking van het debat tijdens het ‘Slim Nederland in 2030’-congres. Onder leiding van Rick Nieman debatteerden zes vooraanstaande experts uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid over kansen en bedreiging rondom verdergaande digitalisering in de komende 15 jaar. Tijdens dit debat werd onder meer gediscussieerd over de uitkomsten van een nationaal onderzoek door onderzoeksbureau Motivaction onder burgers en zakelijke beslissers over hoe zij willen leven, wonen, werken en ondernemen over 15 jaar. Gebaseerd op plausibele toekomstscenario’s van het wetenschappelijk Rathenau instituut. Het 15-jarig bestaan van Eurofiber was aanleiding voor de organisatie van het ‘Slim Nederland in 2030’-congres.

Trendrapport: Wat kunnen we verwachten in 2030?
De technologische ontwikkelingen gaan in een razendsnel tempo: we leven in een wereld die steeds meer digitaal wordt. Hoe slim is Nederland in 2030? Wat staat ons allemaal te wachten? En willen we dat eigenlijk wel? In dit rapport kijken we vooruit, aan de hand van marktonderzoek onder consumenten en zakelijke beslissers, interviews met opinieleiders en de visie van Eurofiber. Aan de basis liggen vier plausibele toekomstscenario’s opgesteld in samenwerking met het wetenschappelijk Rathenau Instituut.
Download het trendrapport hier.

Video:
We hebben de highlights van het congres voor u verzameld in twee video’s; een sfeerimpressie en een inhoudelijke video Slim NL 2030.

laat reacties zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.