#

Pokémon Go rage een perfecte mogelijkheid voor cybercriminelen

Wie heeft het nog niet op zijn smartphone staan? In een paar weken tijd is Pokémon Go uitgegroeid tot een ware rage. Het beeld van rondstruinende volwassenen door de straat op zoek naar Pokémon is inmiddels een vertrouwd beeld. Voor cybercriminelen is de rage de perfecte mogelijkheid om zich toegang te verschaffen tot alle mogelijke data op uw smartphone.

De officiële Pokémon Go app van Niantic werd vanwege de beveiliging en privacylekken al bekritiseerd. Door de overweldigende groep gebruikers is Pokémon Go voor cybercriminelen ook een ware goudmijn geworden. Honderden apps zijn inmiddels door deze cybercriminelen opgezet met daarin tips en tricks voor het spelen van het spel. Na installatie van deze dergelijke apps blijkt dat de criminelen zich toegang verschaffen tot contactenlijsten, foto’s kopiëren en trachten inloggegevens van sociale media en e-mail accounts te achterhalen. Sommige apps gaan zelfs zo ver dat zij de microfoon en camera van de smartphone kapen.

Met de trend dat zakelijke smartphones steeds vaker privé worden gebruikt is het niet gek om te denken dat dergelijke apps worden geïnstalleerd op het zakelijke toestel. Dit heeft gevolgen voor de security van het bedrijf, bijvoorbeeld het op straat komen te liggen van vertrouwelijke e-mails. Als securityteam is het goed om de medewerkers bewust te maken van de gevaren bij het downloaden van dergelijke apps.

Wees oplettend

Hoe goed een organisatie zijn beveiliging ook inricht, de praktijk leert dat cybercriminelen altijd een stap verder zijn. Versleutel zoveel mogelijk op het eigen netwerk van de organisatie. Met het stijgende aantal cyberaanvallen is het geen kwestie of, maar wanneer hackers proberen uw systemen binnen te komen. Met de juiste keuzes voor infrastructuur, Encryptie en beleid kunt u een hack wellicht niet voorkomen, maar u kunt wel zorgen voor de juiste maatregelen als die situatie zich voordoet.

laat reacties zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.