Nieuwe partnermanager Jesse Gerritsma stelt zich voor

Deze zomer is Jesse Gerritsma begonnen als partnermanager bij Eurofiber. Jesse brengt ruim tien jaar aan waardevolle ervaring uit de ICT sector mee en gaat er in deze nieuwe functie alles aan doen om zowel partners als hun eindklanten een premium klantbeleving te laten ervaren. 

Gerritsma: “De afgelopen tien jaar heb ik bij diverse ICT-partijen sales- en new business-rollen vervuld. Ik heb mij in die rollen met name bezig gehouden met operationele zaken. Ik vind het heel mooi dat mij bij Eurofiber de kans geboden wordt om op een meer strategisch niveau aan de slag te gaan en mee te kunnen denken over de manier waarop we de klant optimaal kunnen bedienen. Daar komt bij dat ik een passie heb voor technologische ontwikkelingen die bijdragen tot een betere wereld. In dat verband spreekt de Digital Society filosofie van Eurofiber mij natuurlijk erg aan.”

Met oog op de toekomst ziet Gerritsma een belangrijke rol weggelegd voor de hoogwaardige glasvezelinfrastructuur van Eurofiber. “De sterk stijgende behoefte aan cloud applicaties stelt steeds hogere eisen aan netwerken. De infrastructuur moet daarom zowel vitaal als degelijk zijn en Eurofiber is in de Benelux op dat gebied de grootste en meest vooruitstrevende speler. Daarbij bevalt het mij heel erg dat de lijnen intern zeer kort zijn en er dus snel en professioneel geschakeld kan worden. Ik merk dat zowel partners als eindklanten daar direct profijt van hebben.”

Eerste resultaten

Begin dit jaar is de Eurofiber Partner Academy geïntroduceerd. In de Partner Academy biedt Eurofiber partners een trainingsprogramma aan dat bestaat uit een digitale leeromgeving én een tweedaagse klassikale sessie. Gerritsma: ”Ik vind de Partner Academy een mooi onderdeel van ons nieuwe Eurofiber partnerprogramma. Met de kennis en vaardigheden zijn de medewerkers van onze partners in staat om de commerciële trajecten met Eurofiber diensten nog succesvoller in te vullen. In het programma is een combinatie gemaakt van commerciële en technische kennis. Tenslotte worden ook handvatten geboden om deze nieuwe kennis in de praktijk te brengen. De eerste twee geslaagde partnerlichtingen zijn erg enthousiast en de volgende trainingsdagen dienen zich alweer aan.”

Om zich direct optimaal in zijn rol te kunnen inleven heeft Gerritsma de afgelopen periode veel partners een persoonlijk bezoek gebracht: “Ik vind het belangrijk meer te weten te komen over de algemene ervaring en over de manier waarop onze partners beslissingen nemen. Ik wil graag weten wat hen beweegt en wat hun marktbewerking is. Het is voor mij echt een verademing om te merken dat klanten en partners waardering uiten voor oplossingen die hen geboden worden. Dat heb ik in de ICT-markt weleens anders meegemaakt. Ik ga er in mijn rol natuurlijk alles aan doen die waardering te blijven bewerkstelligen.”