• Slide

    Onze visie

    Maatschappelijke uitdagingen vragen om toekomstvaste digitale oplossingen

Technologie is niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Verschillende digitale transformaties voltrekken zich tegelijkertijd in een razendsnel tempo. Duurzaam opgewekte energie vraagt om efficiënte distributienetwerken, voertuigen staan steeds meer in verbinding met de wegen waarop ze rijden, slimme steden streven naar een hogere kwaliteit van leven voor het groeiende aantal bewoners, de circulaire economie vraagt om intelligente productieprocessen en de gezondheidszorg vereist IT-oplossingen om artsen efficiënter te laten werken.

De maatschappelijke uitdagingen van vandaag vragen om de digitale oplossingen van morgen. Aan de basis hiervan ligt een open, toekomstvaste digitale infrastructuur: Lifeline for the digital society.

Open digitale infrastructuur

Eurofiber exploiteert hoogwaardige digitale infrastructuur en toekomstvaste dataverbindingen. Het glasvezelnetwerk van Eurofiber is een ‘open netwerk’. Klanten hebben bij Eurofiber de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen ze het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Dit open netwerkmodel geldt ook voor de datacenters van zusterbedrijf Dataplace, deze zijn dan ook volledig ‘carrier neutraal’.