#Persbericht

T-Mobile zakelijk stapt in glasvezel met Eurofiber

T-Mobile en Eurofiber hebben een strategische partnerovereenkomst gesloten. Hiermee heeft T-Mobile direct toegang tot de geavanceerde glasvezelinfrastructuur van Eurofiber. Door deze samenwerking versterkt T-Mobile haar positie op de zakelijke markt. Naast de integratie van vast/mobiel en de levering van clouddiensten zal de dienstverlening worden uitgebreid met internetdiensten. In de toekomst zal T-Mobile ook andere IT-diensten in de cloud aan haar portfolio toevoegen.

Marieke Snoep, directeur T-Mobile Zakelijk: “T-Mobile wil in een snel tempo haar zakelijke dienstverlening uitbreiden. Klanten vragen veel capaciteit en hoge snelheden om in hun groeiende databehoefte te voorzien. Daarvoor hebben we een volledig aanbod nodig met toekomstvaste technologie. Dat is nu voltooid: een supergoed netwerk, een flexibele vast-mobile oplossing en nu dus ook internetdiensten over glasvezel.”

De strategische samenwerking met Eurofiber valt samen met de introductie van T-Mobile Cloud & Clear, een flexibele oplossing voor vaste en mobiele telefonie. Cloud & Clear is geschikt voor klanten met én zonder eigen telefooncentrale, waarbij in het laatste geval de klant via een glasvezelverbinding met de cloud wordt verbonden.

Jeanine van der Vlist, Commercieel Directeur Eurofiber: “Er is een logische match tussen de kwalitatief hoogwaardige glasvezelverbindingen van Eurofiber en het premium mobiele netwerk van T-Mobile. De toegevoegde waarde van het partnership met T-Mobile is het uitstekende aanbod dat we met gezamenlijke kracht in de markt zetten. We zijn trots op dit resultaat en zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met T-Mobile zal bijdragen aan de verdere uitrol van glasvezelverbindingen in Nederland.”