#Persbericht

Digitalisering biedt 38.000 leerlingen van Stichting Carmelcollege slim onderwijs

Carmel en Eurofiber tekenen contract voor glasvezelnetwerk dat centrale smart education-toepassingen ontsluit voor alle vijftig locaties.

Ondertekening contract Carmelcollege

Maarssen – Stichting Carmelcollege, onderwijswerkgever, heeft gekozen voor een glasvezelnetwerk van Eurofiber als basis voor zijn centrale ICT-infrastructuur en onderwijstoepassingen. Alle 38.000 leerlingen en 4.300 medewerkers hebben straks via een supersnel netwerk toegang tot de digitale diensten in het datacentrum van Carmel. Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol binnen het onderwijs en maakt een meer persoonlijke en gedifferentieerde benadering van leerlingen mogelijk. Met de nieuwe glasvezelinfrastructuur kan Carmel meegroeien met de toenemende vraag naar ‘smart education’ vanuit de onderwijsomgeving en daar optimaal invulling aan geven. Het contract met Eurofiber werd onlangs getekend en heeft een looptijd van tien jaar.

Maximale flexibiliteit

Carmel bestaat uit twaalf onderwijsinstellingen voor voortgezet onderwijs, verspreid over ruim vijftig locaties door heel Nederland. Het nieuwe glasvezelnetwerk van Eurofiber zal deze twaalf locaties verbinden met het centrale datacenter van Carmel in Enschede, van waaruit de ICT-diensten worden aangeboden. Vanuit het datacenter wordt ook snelle internettoegang geboden. Carmel heeft gekozen voor Managed Dark Fiber verbindingen van Eurofiber, na een openbare aanbesteding. De oplossing van Eurofiber bleek het meest kostenefficiënt en biedt Carmel bovendien maximale flexibiliteit voor de toekomst – de stichting kan de verbindingen zelf belichten en heeft zo de bandbreedte in eigen hand. Momenteel maakt Carmel gebruik van een combinatie van verschillende verbindingen, waarbij het tegen de grenzen van de groei aanloopt. Eurofiber zal het netwerk gefaseerd opleveren. Naar verwachting is het in 2018 volledig operationeel.