#Persbericht

Staatssecretaris Keijzer ontvangt oproep van Eurofiber voor samenwerking 5G-netwerk

Alex Goldblum Mona Keijzer

Staatssecretaris Mona Keijzer nam gisterenavond uit handen van Alex Goldblum (CEO Eurofiber Group) de oproep van Eurofiber tot dialoog, regie en samenwerking voor een succesvolle uitrol van 5G in ontvangst.

Ook de staatssecretaris erkent het belang van een snelle uitrol van 5G in Nederland. Dat vertelde ze gisteravond, toen ze uit handen van Alex Goldblum, CEO van Eurofiber Group, een position paper in ontvangst nam. Hierin roept Eurofiber op tot dialoog, regie en samenwerking voor een succesvolle uitrol van 5G in.

Andere aanpak dan 4G

Aan de vooravond van de uitrol van de nieuwe generatie mobiele netwerktechnologie 5G is de discussie losgebarsten over het tijdig vrijmaken van voldoende frequentiespectrum. “Maar er is veel meer nodig”, benadrukte Eurofiber-CEO Alex Goldblum. “De uitrol van 5G vraagt om een volledig andere aanpak dan 4G. Dat is een grote opgave voor de BV Nederland. Daarom wil Eurofiber dat zowel mobiele als vaste aanbieders, overheid en gemeenten structureel de dialoog aan gaan. Regie en samenwerking zijn van belang om de nieuwe generatie 5G in goede banen te leiden.”

Position paper

Bijgaand position paper geeft inzicht in de fundamentele veranderingen die nodig zijn voor 5G en de uitdagingen bij de uitrol. Het is een pleidooi voor een gezamenlijke aanpak en regie.

Download

.