#Nieuwsbericht

Secure Cloud Connect leverbaar naar datacenter AWS in Ierland

Eurofiber biedt sinds kort Secure Cloud Connect-verbindingen naar de cloudprovider Amazon Web Services (AWS) in Ierland. Dit is een aanvulling op de reeds beschikbare dienst naar AWS in Frankfurt. De Eurofiber Secure Cloud Connect dienst is ruim een jaar geleden gelanceerd waarbij  (internationale) organisaties intensief gebruik maken van koppelingen met toonaangevende cloudproviders, zoals Microsoft en Amazon Web Services.

De Secure Cloud Connect-verbinding met AWS in Ierland heeft voor organisaties het bijkomende voordeel dat zij direct verbonden zijn met één van AWS regio’s wereldwijd – waar AWS het eerst nieuwe diensten en oplossingen op beschikbaar stelt.

“Er zijn diverse voordelen van een directe beveiligde glasvezelverbinding met de genoemde cloudproviders”, zegt Jeroen C. Verheijen, Senior Product Manager Eurofiber. “Organisatie profiteren bijvoorbeeld van een private verbinding, hogere netwerksnelheid en een uitzonderlijke laag latency. Eigenlijk verlengen wij hiermee het bedrijfsnetwerk tot in de cloud. De gebruikers krijgen de performance en veiligheid in de cloud,  die zij van het eigen private netwerk gewend zijn. Dat is belangrijk bij bedrijfskritische cloudoplossingen.

Geografisch gescheiden locaties

Het feit dat organisaties in toenemende mate gebruik maken van cloudoplossingen voor hun belangrijkste applicaties, stelt ook hogere eisen aan de betrouwbaarheid van de netwerkverbindingen. “Redundantie is daarbij een vereiste”, zegt Verheijen. “Wij bieden de hoogste beschikbaarheid van de cloud door desgewenst beveiligde directe verbindingen te leveren naar geografisch gescheiden cloudplatformen, hiervoor heeft Eurofiber meerdere geografisch gescheiden “opstappunten” naar de cloud.