#Persbericht

Snelle uitbreiding datacenter Eurofiber

Succesvol ‘carrier neutraal’ en groen Tier 3-datacenter in regio Utrecht toe aan volgende groeifase

Eurofiber gaat zijn datacenter in Utrecht verder uitbreiden om aan de toenemende vraag naar rack space en private suites te kunnen voldoen. Door de snellegroei is de eerste fase van 500 m2 nu zo goed als vol. Eurofiber opende in april 2012 de deuren van het succesvolle Tier 3-datacenter.

Kostenefficiënt en milieuvriendelijk

“We hebben heel bewust gekozen voor een gefaseerde groei van ons datacenter”, zegt Arian de Korte, Director Network Operations van Eurofiber. “Doordat we pas investeren als dat nodig is, bouwen we op een kostenefficiënte manier en belasten we het milieu minder. Daarnaast kunnen we een hogere redundantie garanderen: in feite bouwen we in iedere fase een nieuw datacenter binnen het datacenter, met eigen stroomvoorzieningen en koelinstallaties.”

Regiofunctie en brug tussen Randstad en zuiden

De snelle groei van het Tier 3-datacenter is te danken aan een aantal factoren. Zo voldoet het niet alleen aan hoge eisen voor betrouwbaarheid en beschikbaarheid, maar is het ook zo ‘groen’ mogelijk. Onlangs behaalde het datacenter bijvoorbeeld het ISO 14001-certificaat voor zijn milieumanagementsysteem. De ligging in het midden van het land is eveneens een troef: dichtbij voor regionale bedrijven en een ideale brug tussen de Randstad en het zuiden.

Diensten en verbindingen naar keuze

Ook het feit dat het datacenter ‘carrier neutraal’ is, maakt het een aantrekkelijke optie. Naast de mogelijkheid tot snelle aansluiting op het landelijke glasvezelnetwerk van Eurofiber, kunnen klanten op dit moment al kiezen voor verbindingen van vijf andere carriers. Bovendien zijn er steeds meer service providers die diensten verbinden en is er connectie met de internet exchanges AMS-IX en NL-ix.