#Nieuwsbericht

Smart City Challenges for Girls

Hoe krijg je meisjes enthousiast over technologie in een samenleving die steeds verder digitaliseert? Met de Smart City Challenges for Girls maken Eurofiber en VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek samen op een laagdrempelige en speelse manier werk van deze doelstelling.

De challenges starten op 18 november 2016 in Groningen. In de weken daarna volgen Utrecht, Amsterdam, Delft en Zwolle. Tijdens de challenges gaan telkens vijftig meisjes van basisscholen in kleine teams aan de slag om maatschappelijke vraagstukken op te lossen met digitale technologie. Ze worden begeleid door meisjes uit het voortgezet en hoger onderwijs en door adviseurs van Eurofiber. We doen dit in nauwe samenwerking met gemeenten en onderwijsinstellingen.

26 oktober jl. zijn we gestart met de kick-off van de Smart City Challenge for Girls in Maarssen. Doel was kennis maken met de andere city-teamgenoten en kennis nemen van allerlei ontwikkelingen die plaatsvinden in de slimme stad. De ochtend zat vol met inspirerende presentaties van Citybeacons, Lomboknet, The Things Network, Stichting GERRIT en Future Lab, een korte workshop glasvezel lassen. De ochtend werd afgesloten met een eerste brainstorm om ideeën op te halen voor de challenges zelf. Een inspirerende ochtend met enthousiaste meiden. Op naar de eerste Smart City Challenge.