#Nieuwsbericht

Scholieren geven tijdens ION DeBattle hun kijk op digitalisering van het VO

ION DeBattle is een initiatief van Stichting Innovatief Onderwijs Nederland (Stichting ION) om het voortgezet onderwijs in beweging te krijgen op het gebied van ICT-ontwikkelingen. Amsterdamse scholieren gingen met elkaar in discussie over digitalisering van het voortgezet onderwijs tijdens ION DeBattle. Eurofiber was als partner van Stichting ION panellid tijdens DeBattle. 

De dag begon bij 8 Amsterdamse klassen met een WiFi-les waarna de leerlingen een masterclass debatteren kregen. De 2 ‘debat-helden’, leerlingen die het beste konden debatteren, mochten ‘s middags op het podium mee doen aan de competitie om de debat-held van de dag te worden. De winnaar heeft een ION QuickScan (De ION QuickScan heeft als primair doel scholen voor te bereiden op digitalisering van het onderwijs) gewonnen voor haar school.

In ClubAir te Amsterdam waren 120 leerlingen aanwezig en daarbij nog de speciaal genodigden (ict – coördinatoren, docenten, partners en rectoren) die met elkaar gediscussieerd hebben over digitalisering in het onderwijs. Na de kick off van de dansers Furious Flow zat iedereen klaar om het debat te starten. Met veel energie presenteerde Maurice Lede, bekend van Klokhuis, het debat. Het was bewonderenswaardig om te zien hoe betrokken de leerlingen waren en hoe graag ze hun stem wilden laten horen over het belang van digitalisering in het onderwijs.

Meer informatie op ION DeBattle