#Nieuwsbericht

Eurofiber innoveert registratie glasvezelaanleg

In samenwerking met Speer IT, BAM Infra en Koning & Hartman heeft Eurofiber innovatieve software ontwikkeld om alle werkzaamheden aan zijn glasvezelnetwerk en de uiteindelijke oplevering digitaal vast te leggen. Het resultaat: meer efficiency, verminderde foutkans én snellere aanmelding bij het Kadaster (KLIC).

Twee jaar lang heeft een team van Eurofiber samen met zijn partners gewerkt aan de ontwikkeling van een efficiëntere manier om onze netwerkuitbreidingen digitaal door onze aannemers beschikbaar te stellen. Tot dusver werden de werkzaamheden en opleveringsstatus zowel op papier als in digitale foto’s vastgelegd. Een tijdrovende bezigheid.

Met de nieuwe software worden alle details en beeldmateriaal echter voortaan direct digitaal vastgelegd door de engineer in het veld. De controle, eventuele correcties en de uiteindelijke verwerking hoeven hierdoor ook niet meer achteraf te worden doorgevoerd in het systeem van Eurofiber. Hierdoor is het direct inzichtelijk of de oplevering voldoet aan de gestelde kwaliteitscriteria.

De nieuwe software zorgt daarnaast voor een snellere opname van de mutaties in het systeem van het Kadaster (KLIC). Hierdoor weten ook andere grondroerders exact waar de glasvezels van Eurofiber liggen, waardoor eventuele graafschade nog beter kan worden voorkomen.

Aan de oplevering van de nieuwe software is een proefproject (‘Van Controle naar Audit’ geheten) voorafgegaan dat in juni 2017 met succes is afgesloten. De ingebruikname van de nieuwe digitale werkwijze werpt nu al zijn vruchten af. Het nieuwe systeem verwerkt inmiddels ruim 300 opleveringen per maand en 400 objecten per dag.