#Persbericht

Onderwijsinstelling Aeres Groep kiest voor glasvezelverbindingen van Eurofiber

Klaar voor cloud- en mobiele toepassingen met snelle glasvezelinfrastructuur

Utrecht – Eurofiber zal in de komende maanden 20 locaties van onderwijsinstelling Aeres Groep voorzien van glasvezelverbindingen met een zeer hoge snelheid en beschikbaarheid. Het contract hiervoor werd onlangs getekend. Met de verbindingen is Aeres Groep in staat om optimaal gebruik te maken van ICT-toepassingen voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, zowel in hun datacenter als in de cloud. De 10.000 leerlingen en studenten van Aeres kunnen bijvoorbeeld ongestoord werken met digitale leermiddelen en snel lesmateriaal en informatie opzoeken, terwijl de kans op onderbrekingen tijdens lessen of examens minimaal is. De verbindingen bieden ruim voldoende capaciteit om ook in de komende jaren tegemoet te komen aan de behoeften van de onderwijsinstelling.

Aeres Groep kiest voor glasvezelverbindingen van Eurofiber

Steven Verstraten, Hoofd ICT van de Aeres Groep: “Na de verschuiving van ICT-applicaties naar ons datacenter, is er nu een geleidelijke overgang naar de cloud gaande. Zo werken we al met MS Office 365. Daarnaast is het belang van internet sterk toegenomen, bijvoorbeeld voor het gebruik van applicaties als YouTube of de koppeling van smartphones. Al deze ontwikkelingen vragen een modernisering van onze verbindingen. Eurofiber heeft veel ervaring in de onderwijssector en biedt ons een betaalbare en kwalitatief hoogwaardige oplossing waarmee we klaar zijn voor de toekomst.”

Van de 20 locaties die Eurofiber via glasvezel zal ontsluiten, krijgen 13 hoofdlocaties dubbele, geografische gescheiden (‘redundante’) verbindingen. Mocht de ene verbinding naar een hoofdlocatie uitvallen, dan kan het dataverkeer altijd via de andere doorgaan. Op die manier is de continuïteit van de ICT-toepassingen van Aeres verzekerd.