#Nieuwsbericht

Nieuwe hardware Eurofiber biedt toekomstbestendigheid

Binnenkort introduceert Eurofiber Nederland bij nieuwe klanten een nieuw type ‘Customer Premises Equipment’ (CPE). Dit is de hardware die op klantlocatie die zorgt voor aansluiting op het landelijke dekkende glasvezelnetwerk van Ethernet en Internet diensten. Door de vervanging krijgen klanten ook in de toekomst grotere flexibiliteit als zij bijvoorbeeld de bandbreedte willen upgraden.

Flexibeler

Aan de CPE-introductie is een intensieve voorbereiding en leveranciersselectie voorafgegaan. Al in 2017 werd gestart met de selectie van de nieuwe hardware, waarbij zowel de apparatuur als de diverse leveranciers onder de loep werden genomen. Krap een jaar later, onderwierpen de experts van Eurofiber CPE’s van twee leveranciers aan intensieve labtesten. De keuze is uiteindelijk op hardware van de toonaangevende producent ADVA Optical Networking. Met de nieuwe apparatuur is onder andere de gewenste bandbreedte naadloos op te waarderen tot 10 Gb/s. Daarnaast biedt de CPE op IP vlak een aantal interessante features die in de toekomst betere producten mogelijk maakt. Een bijkomend voordeel is dat de nieuwe CPE’s aanmerkelijk minder geluid produceren.

Grondige voorbereiding van de uitrol

Vanaf januari 2018 heeft Eurofiber onder andere het gehele logistieke proces hierop ingericht en de koppeling met de diverse eigen softwaresystemen verzorgd. Ook zijn de verschillende hardware configuraties voorbereid. Daarnaast is het eigen technisch personeel en dat van de betrokken aannemers getraind. De CPE-introductie begint op 1 oktober dit jaar met de eerste proefinstallaties bij klanten. De betrokken organisaties worden hiervan vooraf op de hoogte gesteld.