#Nieuwsbericht

Medewerkers Eurofiber schaatsen Alternatieve Elfstedentocht voor Skate4AIR

Skate4AIR

Eurofiber-medewerkers schaatsen op 21 januari 2020 de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Deze sportieve uitdaging staat in het teken van Skate4AIR, een stichting die onderzoek naar taaislijmziekte ondersteunt. 

Geld schaatsen voor taaislijmziekte

Hoewel we in Nederland al 22 jaar geen Elfstedentocht meer hebben gehad, vindt de alternatieve versie wel gewoon jaarlijks plaats, maar dan in Oostenrijk. Zo ook komend jaar, waar Skate4AIR traditioneel met meer dan 100 schaatsers geld ophaalt voor onderzoek naar taaislijmziekte. Het komend jaar zal een delegatie van Eurofiber groep zich hierbij aansluiten. 

Eurofiber on Ice

Ze schaatsten in 2012 allebei de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, maar kenden elkaar nog niet. Zeven jaar later zijn schaatsliefhebbers Jan Martijn Metselaar en Geert-Jan Spelde weer in Oostenrijk te vinden. Ditmaal zijn ze collega’s bij Eurofiber en schaatsen ze in hetzelfde team voor Skate4AIR: Eurofiber on Ice. Voor zowel Jan-Martijn als Geert-Jan is het belangrijk dat hun inzet van concrete waarde is voor iedereen met taaislijmziekte. Daarnaast staat het sociale aspect van de tocht op de Weissensee hoog in hun schaatsvaandel. 

Maatschappelijke doelen

Jan Martijn, die net als Geert-Jan zo’n 2,5 jaar werkzaam is bij Eurofiber, schaatste twee keer eerder mee met Skate4AIR. Toch werd Eurofiber niet via Jan Martijn aan Skate4AIR gekoppeld. In december 2018 kregen we bij Eurofiber een schaatsclinic op de Vechtsebanen in Utrecht, vertelt Jan Martijn. ‘Jochem Uytdehaage verzorgde de clinic. Hij deed uiteraard enthousiast zijn verhaal, binnen Eurofiber voelden meerdere collega’s er wat voor om mee te gaan doen aan Skate4AIR. Van het een kwam het ander en nu doen we met vijf collega’s en een echtgenote mee.’