#Nieuwsbericht

ISAE 3402 Type II verklaring voor Eurofiber

Certificeringen Eurofiber

Eurofiber Nederland heeft de ISAE 3402 Type II verklaring opnieuw ontvangen. Deze verklaring geldt als een extra garantie voor kwaliteit.

ISAE is een internationale standaard voor auditors om de kwaliteit van dienstverleners te beoordelen. Een ISAE verklaring kan alleen worden afgegeven door een gecertificeerde financial (RA) of IT-auditor (RE). De ISAE 3402 Type II verklaring is te zien als het ultieme kwaliteitsstempel, een garantie voor onze klanten dat wij de diensten die ze aan ons uitbesteden, volledig beheersen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hoe Eurofiber omgaat met werkzaamheden aan het netwerk, incidentmanagement, monitoring en de fysieke toegang tot PoP-locaties.

Geen kwestie van vertrouwen alleen

Eurofiber levert glasvezelverbindingen aan uiteenlopende organisaties als overheden, ziekenhuizen, internetbedrijven, onderwijsinstellingen, banken en mobiele operators. Deze klanten hebben gemeen dat de digitale verbindingen van Eurofiber cruciaal zijn voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Met de ISAE 3402 Type II verklaring biedt Eurofiber klanten de zekerheid van objectieve kwaliteit. De opzet, het bestaan en de werking van beheersmaatregelen is onafhankelijk vastgesteld. Hierdoor is de kwaliteit van de dienstverlening niet alleen een kwestie van vertrouwen, maar is deze aantoonbaar geworden.

Aantoonbaar

Type I betekent dat het control framework goed staat. Dit is wat veel serviceorganisaties hebben. In de type II verklaring voegt de accountant toe dat de beschreven beheersmaatregelen over een periode van minimaal zes maanden effectief hebben gewerkt. De toetsing van deze werking is intensief, waarbij echt wordt gekeken of er in de dagelijkse werkpraktijk voldaan wordt aan de beheersmaatregelen van het control framework. Dit is het tweede jaar op rij dat Eurofiber een ‘schone’ ISAE3402 Type II verklaring heeft ontvangen. Als in, dat er geen afwijkingen zijn geconstateerd. Dit geeft onze klanten de extra zekerheid dat hun verbindingen bij Eurofiber in goede handen zijn.’