#Nieuwsbericht

InfoSecurity 2019: Eurofiber legt accent op veilige verbindingen

Eurofiber neemt ook dit jaar deel aan Infosecurity Data & Cloud expo, de vakbeurs over IT-security, datamanagement en cloud computing.

IT-security en cloud computing winnen meer en meer aan belangstelling. Aangescherpte privacywetgeving heeft ervoor gezorgd dat beveiliging van data een prioriteit is geworden. Daarnaast werken organisaties in toenemende mate met applicaties en data uit de cloud. Tijdens de Infosecurity vakbeurs (30 en 31 oktober) in de Utrechtse Jaarbeurshallen laat Eurofiber zien hoe organisaties op het meest fundamentele niveau voor veilige datacommunicatie kunnen zorgen.

Wij brengen de Cloud naar u toe

Nu cloud diensten meer en meer gemeengoed worden, groeit het belang van ongehinderde verbindingen van en naar de aanbieders ervan. Jeroen Verheijen, commercial product manager Eurofiber, ziet dat in zijn dagelijkse praktijk. ‘Onze klanten zijn steeds meer afhankelijk van applicaties en data die bij één van de drie grote publieke cloud service providers staat: Amazon Webservices (AWS, red.), Microsoft Azure en Google Cloud. Een mooi voorbeeld daarvan is onze klant Stichting voor Onderwijs op Reformatorische Grondslag. Daar worden applicaties en data vanuit de cloud door hun 11.000 studenten en leerlingen gebruikt. Als de verbinding naar de cloud service provider uitvalt, dan kunnen de gevolgen op de bedrijfsvoering groot zijn.’ Om dat potentiële gevaar tot nul te reduceren, biedt Eurofiber sinds circa tweeënhalf jaar zijn Secure Cloud Connect dienst.

Volledig gescheiden van publiek internet

‘Met Secure Cloud Connect kunnen organisaties in Nederland en België direct en redundant via ons glasvezelnetwerk op de drie grote aanbieders van publieke cloud diensten aansluiten’, aldus Verheijen. ‘Dan heb ik het over AWS (Amazon-datacenters in Duitsland en Ierland, red.), Microsoft en sinds kort ook Google. Onze directe Laag 2-verbindingen zijn overigens volledig gescheiden van het publieke internet, wat de veiligheid nog verder verhoogt.’

Lage latency en hoge schaalbaarheid

‘Onze Secure Cloud Connect dienst biedt dankzij zijn de redundante opties maximale beschikbaarheid’, zegt Jeroen Verheijen. ‘Daarnaast kenmerkt het zich door een lage latency en een hoge mate van schaalbaarheid als het gaat om bandbreedte: van 50 Mb/s tot en met 10 Gb/s. Een ander voordeel is dat wij Secure Cloud Connect voor AWS, Google en Microsoft volledig hebben gestandaardiseerd. Nagenoeg ‘plug & play’, inderdaad. Een end-to-end dienstverlening van klantlocatie tot aan de cloud – wat weer een groot pluspunt is voor veel organisaties.’