#Persbericht

Gemeenten Brielle, Nissewaard en Westvoorne gaan voor Digital Society

Glasvezelnetwerk dat Eurofiber aanlegt voor Shared Service Center Syntrophos ontsluit alle locaties en datacenters van drie gemeenten en helpt het bedrijfsleven een economische boost te geven

Maarssen – De gemeenten Brielle, Nissewaard en Westvoorne op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten krijgen dedicated verbindingen uit het glasvezelnetwerk van Eurofiber, dat hun drie stadhuizen, ruim twintig nevenlocaties en twee datacenters verbindt. De snelle en betrouwbare glasvezelring vormt de basis voor alle gemeentelijke toepassingen. Syntrophos, het Shared Service Center van Brielle, Nissewaard en Westvoorne, tekende onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Eurofiber voor het gebruik van het glasvezelnetwerk. Door het afsluiten van deze overeenkomst kan Eurofiber starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. De eerste schop gaat eind maart in de grond.

Online dienstverlening burgers verbeteren

Hans Hartzema, directeur van Syntrophos: “Alles wat de gemeenten doen, van de sociale dienst tot burgerzaken, gaat straks over dit netwerk. De hoge veiligheid en stabiliteit zijn heel erg belangrijk. Met deze dubbel uitgevoerde glasvezelring zijn alle gemeentelijke toepassingen altijd beschikbaar. De hoge snelheid van de verbinding met het internet helpt bovendien de online-dienstverlening van de gemeenten te verbeteren. Burgers verwachten tegenwoordig service, dus dat is van vitaal belang.”

Digitale ontsluiting grote plus voor bedrijfsleven

Dirk van der Schaaf, wethouder van de gemeente Nissewaard en voorzitter van het bestuur van Syntrophos, benadrukt het belang van het gemeentelijke glasvezelnetwerk voor de economie van Voorne-Putten. “Er zitten allerlei ondernemingen op het eiland, van recreatie- en transportbedrijven tot agrarische industrie. Ook onderwijs- en zorginstellingen kunnen van dit netwerk gebruik maken. De glasvezelring loopt over het hele eiland en stelt al deze organisaties in staat om eenvoudig de connectie te maken naar het landelijke netwerk van Eurofiber. Deze digitale ontsluiting zal de economie op Voorne-Putten een flinke boost geven en een grote bijdrage leveren aan een digital society op ons eiland.

Klaar voor de toekomst

Eurofiber legt een glasvezelnetwerk aan dat alle locaties en de datacenters van de gemeenten via een dubbel uitgevoerde (redundante) ring van managed dark fiber (onbelichte glasvezel). Het voordeel van een dergelijk dark fiber-netwerk is dat Syntrophos zelf eenvoudig de bandbreedte kan verhogen als de behoefte daaraan bij de gemeenten toeneemt. Daarmee is het netwerk klaar voor de toekomst.