#Nieuwsbericht

Eurofiber verbindt zich aan Holland FinTech

Holland-FinTech

Van Blockchain, Big Data, Artificial Intelligence tot cloud toepassingen, de digitale transformatie in de financiële sector is volop aan de gang. Door deze technologische ontwikkelingen ontstaan nieuwe business modellen waarbij ICT een nog prominentere rol krijgt binnen de financiële sector. Holland FinTech heeft net als Eurofiber de ambitie om de digitalisering in de financiële sector te versnellen. Door ons als technologie partner te verbinden aan het Holland FinTech platform stimuleren we samenwerking en innovatie op basis van onze digitale infrastructuur.

Innovatie aanjagen

Dankzij innovatieve technologieën veroveren FinTech-startups snel marktaandeel op de traditionele banken en verzekeraars. De rol van de bestaande financiële instellingen gaat drastisch veranderen. Holland FinTech is een onafhankelijk platform en faciliteert een kennis- en netwerkcentrum voor wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van FinTech. Vernieuwing staat daarbij centraal. Met als belangrijkste doel het stimuleren en accelereren van innovatie binnen de financiële sector door start-ups, grote traditionele organisaties, investeerders en andere spelers samen te brengen.

Eurofiber wil als partner van het platform een bijdrage leveren aan een open innovatie klimaat waarmee de financiële sector kan veranderen. Met ons unieke open netwerk bieden we een innovatief platform dat co-creatie en samenwerken met een breed scala aan partners mogelijk maakt. Zo wordt de ontwikkeling van slimme toepassingen en applicaties gestimuleerd én versneld. FinTech Landschap

Hoogwaardige digitale infrastructuur als basis

Nieuwe technologieën en netwerken leiden tot onbegrensde toepassingsmogelijkheden en een explosie aan datastromen. Dit stelt hoge eisen aan de beschikbaarheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van de digitale infrastructuur. Het Eurofiber glasvezelnetwerk biedt het digitale fundament voor nieuwe business modellen en proposities in de financiële sector. En stelt financiële instellingen in staat om de capaciteit van nieuwe technologieën maximaal te benutten.