#Nieuwsbericht

Eurofiber sponsor van grootste techfestival: Campus Party

Campus Party

Van 25 tot en met 29 mei vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het grootste techfestival ter wereld plaats: Campus Party 2016. Tijdens dit event werken zo’n 5.000 studenten, techfans, innovators en geeks, zogeheten campusero’s, vijf dagen lang en 24 uur per dag samen aan innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst. Eurofiber sponsort de connectiviteit voor dit hightech event, waarmee de workshops, challenges en hacketons mogelijk worden gemaakt.

De Campus Party daagt technisch talent uit om mee te denken over innovatieve oplossingen voor problemen in de toekomst onder het motto: ‘We don’t talk about the future. We build the future’. Anders dan bij veel andere events werken deelnemers samen met gelijkgestemden aan creatieve ideeën. Ze denken mee over uitdagingen waar toonaangevende bedrijven en instellingen tegenaan lopen. Daarnaast zijn er challenges op het gebied van big data, duurzaamheid, virtual reality, en de toekomst van onderwijs en zorg, maar ook disruptieve businessmodellen.

Over Campus Party

Campus Party begon in 1997 oorspronkelijk als LAN-party in Spanje en is inmiddels onder techtalent uitgegroeid tot een internationaal begrip. Er zijn al meer dan vijftig edities georganiseerd, waarbij in Mexico twintigduizend studenten deelnemen. De Jaarbeurs-editie is na Madrid, Berlijn en Londen de vierde Europese editie en is de eerste in Nederland. Naast vijfduizend deelnemers (Campusero’s) worden meer dan tweehonderd start-ups en duizenden bezoekers per dag verwacht. Het ultieme doel is om van Campus Party een jaarlijks festival te maken, waar talent inzicht krijgt in de mogelijkheden van IT en gestimuleerd wordt om mee te werken aan toekomstgerichte oplossingen. Daarnaast worden studenten gemotiveerd om samen met anderen nieuwe ondernemingen op te zetten, die gebruik maken van de toepassingen van technologie. Om de aanwas van nieuw talent te stimuleren, is er tijdens deze eerste editie op zaterdag 28 mei 2016 een speciaal programma voor kinderen en jongeren, en een specifiek programma voor meiden en vrouwen die geïnteresseerd zijn in IT, technologie en innovatie. Campus Party is het grootste en meest centraal gelegen evenement tijdens Startup Fest Europe. Campus Party wordt ondersteund door de provincie Utrecht en gemeente Utrecht, met als mediapartners onder meer Tweakers (Official Makerspace Partners), Emerce en Computable. Ga voor meer informatie naar www.campusparty.nl.