#Nieuwsbericht

Eurofiber past Algemene Voorwaarden aan met AVG-bepalingen

Eurofiber Nederland heeft onlangs zijn Algemene Voorwaarden uitgebreid met bepalingen voor de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 van kracht is geworden.

Op 25 mei 2018 is de Europese regelgeving AVG (ook bekend als ‘General Data Protection Regulation’, GDPR) in werking getreden. Deze wetgeving moet ervoor zorgen dat persoonsgegevens en andere gevoelige informatie van individuele burgers in de Europese Unie zo goed mogelijk worden beschermd. Eurofiber Nederland heeft van oudsher de bescherming van de gegevens van zijn klanten hoog in het vaandel staan. Daarvoor wordt er continu geïnvesteerd in beveiligingshulpmiddelen voor de IT-systemen en in trainingen voor medewerkers die toegang hebben tot dergelijke informatie.

In de nieuwe bepalingen van de Algemene Voorwaarden is onder andere vastgelegd hoe Eurofiber Nederland omgaat met de opslag en bescherming van klantgegevens: ‘rechtmatig, redelijk en op een transparante manier’. Alle AVG-gerelateerde bepalingen zijn te vinden in Deel B van de Algemene Voorwaarden.