#Nieuwsbericht

Eurofiber participeert in Smart City World Expo Congress

Een delegatie van Eurofiber heeft van 13 tot en met 15 november acte de présence gegeven op het Smart City World Expo Congress in Barcelona. Het gerenommeerde evenement verenigt jaarlijks vraag en aanbod op het gebied van oplossingen voor slimme steden. Dit jaar bracht een hoogtepunt in het bestaan van het congres met maar liefst 675 exposanten, 420 sprekers en 18.754 bezoekers, afkomstig uit 120 landen.

Eurofiber was dit jaar met vier medewerkers (Harold Smeeman, Lex Wils, Ivo Veerman en Vincent van Mierlo) als partner op de Smart City Expo aanwezig met een stand als onderdeel van het Holland Paviljoen . Zij verkeerden daar in het goede gezelschap van vertegenwoordigers van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam, Amersfoort en Utrecht. Eurofibers participatie in deze beurs past perfect in de Digital Society- en Smart City-strategie.

Op de eerste dag van het evenement gaf Harold Smeeman (bij Eurofiber verantwoordelijk voor Business Development en Innovation) een presentatie over Connected & Automated Driving en de essentiële rol van een slimme digitale infrastructuur. De presentatie maakte deel uit van het Smart City World Innovation Program voor bestuurders van gemeentes. Het volledige programma werd georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) en Netherlands Business Support Office (NBSO).

Eurofibers visie op de noodzaak voor een slim open access netwerk als fundament voor de Smart City werd goed ontvangen door de aanwezige vertegenwoordigers van de diverse gemeenten. Ook het optimaliseren, koppelen en het beheer van bestaande netwerken met het Eurofiber netwerk vond goed gehoor bij de aanwezige wethouders, CIO’s, themadirecteuren en Smart City managers van onder andere Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Amersfoort.