#Nieuwsbericht

Eurofiber ontvangt unieke kwaliteitscertificering

Eurofiber heeft de belangrijke Carrier Ethernet (CE) 2.0 certificering van het Metro Ethernet Forum (MEF) ontvangen.

Met de MEF 2.0 certificering heeft Eurofiber een ‘keurmerk’ dat zijn klanten betrouwbaarheid en kwaliteitsgarantie bij de levering van ethernetnetverbindingen garandeert. Het gaat dan met name om de end-to-end configuratie van de netwerken van Eurofiber en die van andere providers en carriers. Het certificaat bevestigt dat de Eurofiber-verbindingen worden geleverd zoals exact gespecificeerd als het gaat om snelheid, quality-of-service en andere instellingen. Ook biedt het de garantie dat de verbindingen op de voorgeschreven manier aansluiten op de apparatuur en het netwerk van de klant.

Eurofiber is inmiddels toegevoegd aan het MEF 2.0 register met de diensten E-Access EPL, E-Access EVPL en E-NNI. Documentatie en werkinstructies worden zorgvuldig aangepast en de nieuwe MEF en Carrier CE 2.0 Certificering wordt verwerkt in het productportfolio. Hierdoor is Eurofiber in staat om de nieuwe certificering extern bij klanten te introduceren.

Het MEF faciliteert een internationale samenwerking tussen leveranciers en operators door producten en diensten te standaardiseren. Het stelt daarvoor wereldwijd voorschriften op, die internationaal exact dezelfde levering van Ethernetverbindingen moet garanderen. Het MEF biedt met deze certificering een onafhankelijke, externe validatie van Eurofiber’s dienstverlening, en dan specifiek van de standaardisatie van Ethernet Access verbindingen tussen klanten en de netwerken van carriers en providers.

Groot aantal testen

Het projectteam van Eurofiber is sinds de zomer van 2016 bezig geweest met een grote verscheidenheid aan testen, om vast te kunnen stellen of de Ethernetverbindingen met de juiste instellingen foutloos, zonder verlies van MB’s over lange afstand geleverd werden. Hiervoor werden aan beide zijden van de verbinding ‘probes’ geplaatst.

Voor Eurofiber is deze nieuwe certificering belangrijk vanuit de intrinsieke overtuiging klanten optimaal te willen bedienen. Het past ook in het streven om continue verbetering te bereiken op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast betekent de MEF 2.0 certificering een nieuwe stap als het gaat om premium klantbeleving. Het onderstreept ook de hoge kwaliteitsnormen die Eurofiber bij zijn netwerkinfrastructuur en dienstverlening hanteert.