#Persbericht

Eurofiber neemt Lumos in Frankrijk over

Eurofiber to acquire Lumos in France

Uitbreiding footprint in Frankrijk belangrijke stap in de groeistrategie van Eurofiber

Maarssen – Eurofiber heeft aangekondigd een bindende overeenkomst te hebben getekend voor de overname van Lumos, een Frans glasvezelnetwerkbedrijf in Nantes, Frankrijk. Na de overname van Eurafibre, ATE en Eura DC in november 2019, versnelt Eurofiber zijn Franse groeistrategie met deze overname en met het plan om zijn netwerk footprint verder uit te breiden naar ten minste 25 steden in Frankrijk in 2025. De afronding van de overname van Lumos is afhankelijk van de goedkeuring van het Ministerie van Economische Zaken en Financiën, en zal naar verwachting begin 2021 plaatsvinden.

Lumos is een toonaangevende aanbieder op het gebied van B2B-infrastructuur, gevestigd in Nantes. Het bedrijf heeft 70 kilometer glasvezelnetwerk in het gebied van Nantes aangelegd, met points of presence (POPs) in zowel Nantes als Parijs. De medewerkers van Lumos, en zowel Vincent Morio (CEO) en CTO Ghislain Phu, blijven bij het bedrijf. Vincent Morio: ‘Voor ons betekent de krachtenbundeling met Eurofiber een boost voor onze groei om een toonaangevende connectiviteitsprovider in de regio Nantes te worden, met een hoogwaardig glasvezelnetwerk en uitstekende verbindingen binnen West-Europa. Mijn team en ik zijn erg blij om onze reis voort te zetten als onderdeel van de Eurofiber Groep.’

Franse groeistrategie
Eurofiber is van plan de groei van Lumos te versnellen door het netwerk verder uit te breiden en de marktbenadering te verruimen naar het bredere FTTx-segment, in lijn met het open access model van Eurofiber.

Eurofiber CEO Alex Goldblum: ‘We zijn verheugd de krachten te bundelen met Lumos, dat een vliegende start heeft gemaakt en nu al een uitstekende reputatie heeft. De acquisitie van deze onderneming is een volgende stap in de realisatie van onze Franse groeistrategie.  Sinds november 2019 zijn we al sterk vertegenwoordigd in Lille en met deze overname breiden we uit naar het grootstedelijk gebied van Nantes. Het is ons doel om ons netwerk verder uit te breiden naar andere gebieden in Frankrijk, en we verwachten dat Eurofiber in 2025 in ten minste 25 Franse steden actief zal zijn.’

Onlangs verwelkomde Eurofiber het Nederlandse pensioenfonds PGGM als aandeelhouder, naast het in Frankrijk gevestigde Antin Infrastructure Partners, dat de meerderheid van de aandelen van Eurofiber bezit.

Over Eurofiber
Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud- en connectiviteitsoplossingen. Eurofiber maakt totale connectiviteit voor de Smart Society mogelijk, door het leveren van connectiviteit voor alle FTTx-doeleinden, gebruikmakend van ons glasvezelnetwerk van 37.200 kilometer in Nederland, België en Frankrijk, met een vertakking in Duitsland. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben om het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber ondernemingen Dataplace en Eura DC exploiteren negen datacenters in Nederland en Frankrijk. Naast deze vitale infrastructuur bieden we ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform.

Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.

Eurofiber Groep bestaat uit: Eurofiber en DCspine (in Nederland en België), Dataplace en MatrixMind (Nederland), Eurafibre, ATE en Eura DC (Frankrijk).

_________________________________________________________________________________

Contact
Eurofiber
Armand Rouw
Head of Corporate Communications
+31 6 3485 1722
armand.rouw@eurofiber.com