#Persbericht

Eurofiber en Infratech bezegelen langdurige samenwerking met partnercontract

Utrecht, 27 mei 2014 – Eurofiber en ICT-dienstverlener Infratech hebben onlangs hun samenwerking bekrachtigd met een Extender Partner-overeenkomst. Dit houdt in dat Infratech diensten levert op de glasvezelverbindingen die eindklanten rechtstreeks van Eurofiber afnemen. Aanleiding voor het formaliseren van het partnership is de gezamenlijke ontsluiting van het bedrijvenpark Parkrijk op Schiphol-Rijk.

Breed scala aan glasvezelverbindingen

“Veel bedrijven hebben niet langer genoeg aan de bandbreedte van koper en stappen over op glasvezel. Met zijn open netwerk en brede aanbod van dark fiber- en ethernetverbindingen biedt Eurofiber een scala aan mogelijkheden, terwijl het een hoge beschikbaarheid garandeert. We kennen Eurofiber bovendien als een zeer ervaren en betrouwbare partner”, zegt Rob Wildschut, managing director van Infratech Groep.

Doorgewinterde en deskundige ICT-dienstverlener

Behalve dat Infratech de glasvezelverbindingen van Eurofiber aanvult met diensten voor eindklanten, verzorgt het bedrijf al sinds 2006 het onderhoud, het beheer en de toegangscontrole van de PoP-locaties en straatkasten van Eurofiber.

Hans Messemaker, sales- en marketingdirecteur van Eurofiber, benadrukt de grote expertise van Infratech als ICT-dienstverlener. “Infratech kan klanten volledig ontzorgen als het gaat om hun ICT-infrastructuur. Het bedrijf is een pionier op het gebied van IP, data en telefonie en heeft meer dan 17 jaar kennis en ervaring in huis. Daarbij komt nog dat Infratech onze glasvezelinfrastructuur door en door kent. Dit maakt dat we samen heel snel kunnen schakelen bij het ontwikkelen van totaaloplossingen voor eindklanten.”

Gezamenlijke projecten Parkrijk

Eurofiber en Infratech werken momenteel intensief samen aan de ontsluiting van bedrijvenpark Parkrijk op Schiphol-Rijk. Eurofiber sluit de bedrijven op het bedrijvenpark op zijn glasvezelnetwerk aan. Infratech trekt glasvezelverbindingen door de bestaande buizen en biedt hier aanvullende diensten op aan, zoals camerabeveiliging en WiFi- verbindingen over IP. In opdracht van ontwikkelingsmaatschappij Chipshol werd al een aantal gebouwen op het terrein op glasvezel aangesloten via Eurofiber en Infratech. Infratech verzorgt binnen dit kader het beheer van de PoP-locatie, biedt diensten voor camerabeveiliging en spraak, en levert samen met partner Signet internetdiensten.