#Persbericht

Eurofiber breidt executive managementteam uit

Raad van bestuur Eurofiber Nederland

Maarssen – Jeanine van der Vlist is toegetreden tot de Raad van bestuur van Eurofiber. Zij gaat in de Raad van bestuur de nieuwe rol van chief commercial officer vervullen. Paul Naastepad volgt Jeanine van der Vlist op als managing director van Eurofiber Nederland. De benoemingen vinden plaats in het kader van de groeiambities van Eurofiber.

Jeanine van der Vlist werkt sinds april 2015 voor Eurofiber Nederland, het grootste onderdeel binnen de groep. Sinds mei 2016 vervulde zij er de rol van managing director. Onder haar leiding maakte Eurofiber Nederland een sterke groei door, werd de organisatie aangepast om deze groei te ondersteunen en steeg de klanttevredenheid substantieel; de Net Promoter Score (NPS) onder klanten steeg tot +31. In 2017 werd zij door lezers van het ICT-vakblad Computable uitgeroepen tot CEO van het Jaar, een titel die zij ook in 2010 al verwierf. Van der Vlist treedt toe tot het Directieteam van Eurofiber Group als chief commercial officer (CCO).

Paul Naastepad volgt Jeanine van der Vlist op als managing director van Eurofiber Nederland. Naastepad heeft brede ervaring in telecom en ICT. Hij werkte onder meer in directiefuncties bij Vodafone en Emtelle Europe, was CEO bij technologiebedrijf Initivation en was de eerste president van de FTTH Council Europe. Tot voor kort was Paul Naastepad CEO van XS4ALL.

Groeimogelijkheden

De benoemingen vinden plaats in het kader van de groeiambities van Eurofiber. CEO Alex Goldblum: ‘Eurofiber heeft haar activiteiten in Nederland en België de afgelopen jaren fors uitgebreid. We hebben inmiddels niet alleen het grootste glasvezelnetwerk van de Benelux en het tweede in Nederland, maar bouwen bijvoorbeeld dit jaar ook ons vijfde datacenter, in Groot-Amsterdam. Ontwikkelingen als 5G, domotica en Internet of Things stellen steeds hogere eisen aan de digitale infrastructuur, zowel qua fijnmazigheid, continuïteit als beveiliging. Tel daarbij op dat deze ontwikkelingen niet beperkt blijven tot Nederland en België, en je krijgt een beeld van de substantiële groeimogelijkheden. Om hiermee in de pas te blijven lopen en invulling te kunnen geven aan onze ambities versterken we de Raad van bestuur van Eurofiber met een CCO.’

De Raad van bestuur van Eurofiber bestaat naast CEO Alex Goldblum uit Bart Oskam (COO), Edze Tollenaar (CFO) en Jeanine van der Vlist (CCO)