#Persbericht

Eurofiber benoemt Steven Klockaerts als CIO

Maarssen – Per 1 februari aanstaande start Steven Klockaerts (50) als CIO bij Eurofiber. Hij zal in deze nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor de verdere digitalisering van het klantportfolio en de IT-infrastructuur voor alle bedrijfsonderdelen van Eurofiber in Nederland en België. De benoeming vindt plaats in het kader van de groeiambities van Eurofiber.

Steven Klockaerts Steven brengt naast een ruime ervaring uit de sector ook een brede achtergrond in IT met zich mee. Eerder werkte hij onder andere bij T-Mobile en Philips als respectievelijk Manager Netwerk Operations en Director Global Development Center. De afgelopen twee jaar was Steven CIO bij Telfort Zakelijk. Hij heeft zowel corporate als MKB-ervaring, zowel in Nederland als in België. Hierdoor past hij uitstekend bij Eurofiber, dat actief is in beide landen. Steven heeft een grote passie voor technologie, beschikt over een grote mate van ondernemerschap en ziet kansen om vanuit technologie nieuwe businessmodellen te creëren.

Nieuwe rol om groeiambities te realiseren

De afgelopen jaren heeft Eurofiber de activiteiten in Nederland en België fors uitgebreid. Eurofiber beschikt over het grootste glasvezelnetwerk van de Benelux, en bouwt tevens in Groot-Amsterdam aan zijn vijfde datacenter. Digitale transformatie bij klanten is in volle gang en ontwikkelingen als 5G, domotica en Internet of Things stellen steeds hogere eisen aan de digitale infrastructuur. Eurofiber is hiermee van vitaal belang voor connectiviteit en cloudification van zijn klanten.

Zijn sporen verdiend

‘Ik ben blij dat Steven aan boord is’, zegt COO Bart Oskam. Met het aanstellen van Steven Klockaerts kunnen we verdere invulling geven aan onze ambities. Steven heeft zijn sporen verdiend in zowel corporate als kleine bedrijven in Nederland en België. Hij neemt een berg aan ervaring mee, heeft een scherpe visie en bezit de kwaliteiten om op executie aan te sturen. Een uitstekende fit dus met Eurofiber. Ik ben ervan overtuigd dat hij de verdere digitalisering van ons bedrijf kan vormgeven.’