#Persbericht

Edze Tollenaar verbindt zich als CFO aan Eurofiber

Maarssen – Nadat Edze Tollenaar (51) op 1 juli jongstleden interim financieel bestuurder werd, treedt hij per 1 januari 2017 officieel aan als CFO van de Eurofiber Group. Tollenaar is een ervaren CFO met ruime ervaring in de ICT-sector. Na zijn studie economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen werkte Tollenaar 10 jaar lang bij Arthur Andersen, waarna hij de overstap maakte naar CFO van UPC Nederland (nu Ziggo). In 2007 ging hij als VP Finance aan de slag bij Liberty Global Europe, en voordat hij deze zomer de taken van Jaap Truijens bij Eurofiber overnam, werkte hij vier jaar lang als Managing Director en CFO van Orthopedie Investments Europe.

Tollenaar heeft de afgelopen maanden sfeer kunnen proeven en stelt zich aangetrokken te voelen tot de Eurofiber Group: “De korte lijnen, de unieke sfeer, de constructieve aandeelhouder, de focus op het centraal stellen van klanten en de wil om doelen te bereiken, zorgen ervoor dat ik Eurofiber als een winnaar zie en een bedrijf waar ik mij graag aan bind. Eurofiber is een vooruitstrevend bedrijf in verandering met open en betrokken medewerkers. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s mijn steentje bij te dragen aan een succesvolle verandering.”

Uit het jaarlijks onderzoek van MBCF Corporate Finance blijkt dat Eurofiber in 2016 het op een na financieel krachtigste bedrijf is in de ICT-sector. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van IT-vakblad Computable. Meer informatie is hier beschikbaar.