#Nieuwsbericht

28 en 29 november: ECTA-conferentie 2017 in Brussel

Gijs Phoelich
Gijs Phoelich

De jaarlijkse ECTA-conferentie komt er weer aan. Tal van Europese beleidsmakers komen op 28 en 29 november samen in Brussel om te praten over uitdagingen, kansen en regelgeving voor de Europese communicatiesector. Gijs Phoelich opent de conferentie op dinsdag 28 november. Eurofiber is actief lid en sponsor van de ECTA.

Waarom is de ECTA-conferentie belangrijk voor de Eurofiber Group?

De ECTA-conferentie concentreert zich dit jaar op de uitdagingen en kansen voor de Europese communicatiesector. Omdat Eurofiber investeert in infrastructuur (fiber) is het belangrijk dat de Europese regelgeving ervoor zorgt dat wij ons netwerk kunnen blijven uitrollen en optimaal kunnen aanbieden aan onze klanten. Eurofiber zal dit belang tijdens de conferentie in Brussel kenbaar maken aan alle relevante beleidsmakers – en een groot aantal marktspelers – die actief zijn op de Europese telecommunicatiemarkt. Met name beleidsmakers moeten onze unieke positie in de markt herkennen zodat we komen tot een duidelijke- en juiste Europese regelgeving.

Waarom is die Europese regelgeving zo belangrijk voor de Eurofiber Group?

Eurofiber levert innovatieve diensten die flexibel en wendbaar zijn. Als we willen blijven inspelen op de wensen van onze klant moeten we blijven investeren en groeien. Het is dan van essentieel belang dat er duidelijke regelgeving komt in Europa. Dit leidt niet alleen tot een eerlijke concurrentie, maar zorgt ook voor een snelle en doeltreffende praktische uitrol van het communicatienetwerk. Als 5G eenmaal een feit is, moeten we sneller vergunningen krijgen en dienen administratieve voorwaarden gestandaardiseerd te worden. Alleen op deze manier kunnen wij de vereiste verdichting van ons netwerk waarmaken en houden we een voorsprong op onze concurrenten.

Wanneer kijk je tevreden terug op deze conferentie en wat wil je bereiken?

Voor Eurofiber is de ECTA-conferentie een succes als wij onze unieke positie binnen Europa goed zichtbaar hebben kunnen maken. Als wij – ondanks onze beperkte omvang in Europa – als volwaardig gesprekspartner gezien worden. Als we dat bereiken worden deuren geopend die ons de mogelijkheid geven regelgeving (mede) te beïnvloeden. En als relevante partij zal Eurofiber de mogelijkheid krijgen mee te werken aan innovatieve ontwikkelingen zoals het Connected Cars project.

Voor mij als voorzitter van de ECTA is de conferentie geslaagd als we als sector in staat zijn om beleidsmakers te laten zien wat wij als marktspelers doen. Als we kunnen laten zien hoeveel wij bijdragen aan innovatie en investeringen en daarmee werken aan de ontwikkeling van de digitale samenleving. Dit alles moet leiden tot een blijvende dialoog met andere stakeholders die beleid vormen. De conferentie moet deze dialoog en discussie faciliteren. Het moet partijen bij elkaar brengen zodat we tot oplossingen kunnen komen. Met als doel: effectieve concurrentie stimuleren zodat alle partijen diensten kunnen blijven aanbieden aan de eindgebruikers. Deze competitie is de drijfveer voor meer investeringen en dus voor verdere economische en digitale ontwikkelingen in Europa. Daar profiteren wij allemaal van.