#Persbericht

Dataplace neemt Datacenter Arnhem over

Overname biedt Dataplace een derde carrier-neutraal Tier III datacenter

Dataplace, onderdeel van Eurofiber Group, heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Datacenter Arnhem en heeft met ingang van dinsdag 6 juni 2017 100% van de aandelen overgenomen. Met deze overname voegt Dataplace een derde datacenterlocatie toe aan haar positie in de regionale datacentermarkt en speelt Dataplace verder in op de groeiende behoefte aan hoogwaardige regionale datacentercapaciteit. De eigenaar en medeoprichter van Datacenter Arnhem, Eric van Scherpenzeel, blijft actief binnen Dataplace en behoudt zijn verantwoordelijk voor de locatie in Arnhem.

Datacenter Arnhem is met haar SOC 2-gecertificeerde datacenter sinds 2010 onafhankelijk leverancier van betrouwbare datacenterdiensten in Oost-Nederland. Hier vandaan bedient het datacenter zowel de Nederlandse als Duitse markt. Mede gezien de afstand van ca 60 km tussen Datacenter Arnhem en Dataplace Utrecht vormt Datacenter Arnhem een perfecte aanvulling op de bestaande datacenteractiviteiten van Dataplace. Dataplace zal de komende jaren significant investeren in de locatie in Arnhem, om de hoogwaardige digitale infrastructuur verder te optimaliseren. Ondertekening Dataplace

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace: “Wij zijn erg verheugd dat Dataplace nu ook over een prachtige locatie in Arnhem beschikt. Dataplace Arnhem is een robuust datacenter met een bewezen track record van 100% uptime. Het huisvest een mooi portfolio van enterprise, overheids en IT klanten en biedt ons de mogelijkheid om verdere groei in Oost-Nederland te realiseren, om zo nog beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van onze bestaande en nieuwe klanten. De overname biedt klanten mooie meerwaarde, onder andere op het gebied van afstands-twinning met onze andere datacenter locaties in Midden en West Nederland”.

Alex Goldblum, CEO van de Eurofiber Group, ziet de overname van Datacenter Arnhem als een logische vervolgstap op de overname van Dataplace Rotterdam in 2016. Met het toevoegen van een derde locatie in Arnhem vergoot Eurofiber Group de beschikbaarheid van haar colocatie diensten in Oost-Nederland. Hiermee speelt het in op een verdere toename van de vraag naar open digitale infrastructuur vanuit bedrijven, overheden en IT dienstverleners voor onder andere outsourcing, hybrid cloud solutions and smart cities.