#Persbericht

3FM Serious Request Leeuwarden van begin tot eind live te volgen via ondergronds glasvezelnetwerk

Utrecht, 16 december 2013 – 3FM Serious Request heeft dit jaar de binnenstad van Leeuwarden gekozen als basis voor zijn actie. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis op het Wilhelminaplein. Samen met zijn partner Stadsring Leeuwarden zorgt Eurofiber ervoor dat de uitzendingen van minuut tot minuut live te volgen zijn via radio, tv en internet.

Eigen aansluiting

Het Glazen Huis is dit jaar niet via tijdelijke kabels aangesloten, maar heeft een eigen ondergrondse glasvezelaansluiting. De aansluiting maakt het mogelijk alle uitzendingen via de verschillende media de wereld in te sturen. Bovendien kunnen de medewerkers en bewoners van het Glazen Huis onder meer bellen, websurfen en e-mailen via het internet. Ook het callcenter, waar alle telefoontjes voor de actie online binnenkomen, is op het glasvezelnetwerk aangesloten. Dit callcenter bevindt zich in de panoramazaal van de bovenste verdieping van de Achmeatoren. Daarnaast is er nog een koppeling met het Oldehoofsterkerkhof, de locatie waar het slotfeest van de actie plaatsvindt.

Link met Mediapark

Stadsring Leeuwarden realiseerde alle aansluitingen in Leeuwarden via zijn eigen stedelijke glasvezelnetwerk. Dit netwerk is aangesloten op het landelijke glasvezelnetwerk van Eurofiber, dat in verbinding staat met het Mediapark in Hilversum. Eurofiber en Stadsring Leeuwarden zijn al jaren partners. Door hun netwerken te koppelen, kunnen zij klanten die in Leeuwarden actief zijn gezamenlijk bedienen.

Aandacht voor kindersterfte door diarree

Dit jaar vragen 3FM en het Rode Kruis met hun Serious Request aandacht voor de 800.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven door diarree. Dit als gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.