• Slide

  Nieuws & Persberichten

  Nieuws & Persberichten

 • #Persbericht

  Edze Tollenaar verbindt zich als CFO aan Eurofiber

  Nadat Edze Tollenaar (51) op 1 juli jongstleden interim financieel bestuurder werd, treedt hij per 1 januari 2017 officieel aan als CFO van de Eurofiber Group. Tollenaar is een ervaren CFO met ruime ervaring in de ICT-sector. Na zijn studie economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen werkte Tollenaar 10 jaar lang bij Arthur Andersen, waarna hij de overstap maakte naar CFO van UPC Nederland (nu Ziggo). In 2007 ging hij als VP Finance aan de slag bij Liberty Global Europe, en voordat hij deze zomer de taken van Jaap Truijens bij Eurofiber overnam, werkte hij vier jaar lang als Managing Director en CFO van Orthopedie Investments Europe.

 • #Persbericht

  MBCF Corporate Finance beoordeelt Eurofiber als op een na financieel krachtigste bedrijf van ICT-sector

  Uit het jaarlijkse onderzoek van MBCF Corporate Finance blijkt dat Eurofiber het op een na financieel krachtigste bedrijf is in de ICT-sector dit jaar. Het glasvezelnetwerkbedrijf moet hostingprovider Sentia voor laten gaan. Deze toetsing is gebaseerd op drie factoren, te weten winstgevendheid (bedrijfsresultaat gedeeld door de omzet), solvabiliteit (eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal) en de omzet per werknemer. Dit onderzoek wordt elk jaar uitgevoerd in opdracht van IT-vakblad Computable.

 • #Persbericht

  Prullenbak van de toekomst is slim

  Het winnende idee van de Smart City Callenge for Girls in Delft werd de prullenbak van de toekomst. Deze slimme prullenbak is verdeeld in bakken voor plastic, papier, glas en groente/fruit en helpt afval op een eenvoudige manier te scheiden: je afval wordt gescand en de juiste bak licht op.

 • #Persbericht

  Kilometers glasvezel aanleggen in minuten in plaats van maanden

  Samen met partner Fore Freedom geeft Eurofiber een nieuwe bestemming aan niet langer gebruikte brandstofleidingen van DPO (Defensie Pijpleiding Organisatie) door ze in te zetten voor de uitbreiding van zijn glasvezelnetwerk. Dit is duurzaam en het maakt het mogelijk locaties die eerder buiten bereik bleven van glasvezel kostenefficiënt aan te sluiten.

 • #Persbericht

  Slimme speeltuinen die ook tieners in beweging krijgen

  Maarssen – In Amsterdam vond afgelopen vrijdag, 2 december, de derde Smart City Challenge for Girls plaats. 50 basisschoolmeisjes tussen 9 en 11 jaar, verdeeld in kleine teams, gingen de uitdaging aan die de gemeente Amsterdam aan hen voorlegde. Ze moesten creatieve oplossingen met technologie bedenken om speelplekken voor nu en voor de toekomst leuker te […]

 • #Persbericht

  Smart City Challenge for Girls Groningen: pakketvervoer via drones of vliegend tapijt

  In Groningen vond afgelopen vrijdag, 18 november, de eerste Smart City Challenge for Girls plaats. 50 basisschoolmeisjes tussen 9 en 11 jaar stortten zich in kleine teams en met groot enthousiasme op het bedenken van een slimme oplossing om de drukke binnenstad van Groningen veiliger te maken voor kinderen van de basisschool. Het winnende team wist de jury te overtuigen met een goed doordachte en op korte termijn uitvoerbare oplossing voor pakketvervoer met drones.

 • #Persbericht

  Eerste CityBeacon live op Glow Eindhoven

  Het lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven heeft een Europese primeur: met de start van het festival op zaterdag 12 november jl. ging ook de eerste ‘CityBeacon’ live. De intelligente en interactieve stadsbakens zijn het resultaat van een strategische partnership tussen CityBeacon en Eurofiber.

Haal het maximale uit de cloud

In dit eBook geven we u de succesformule om uw organisatie veilig naar de cloud te brengen. 
DOWNLOAD EBOOK