Toekomstvast netwerk verhoogt flexibiliteit zorginstelling Amstelring

Next eBook: De Smart Society: Over een slimme, veilige én toekomstbestendige infrastructuur Prev Glasvezel borgt continuïteit Woonzorg Flevoland Next

Veilig mobiel werken in de zorg

Zorginstelling Amstelring heeft 25 locaties in en rond Amsterdam. Medici en zorgteams in de gezondheidszorg moeten 24 uur per dag beschikken over alle mogelijke data. Als systemen eruit liggen, komt de continuïteit – en dus de gezondheid van de mensen – in gevaar. “Tegenwoordig werken wij meer en meer met iPads en smartphones”, vertelt Yoanette de Boer, manager ICT van Amstelring. “Daardoor kunnen we zo dicht mogelijk bij, en zelfs samen met de cliënt rapporteren, bijvoorbeeld in het elektronisch cliëntendossier. Ook medicatietoediening wordt digitaal afgetekend, het liefst direct bij de cliënt. Mobiel werken vraagt echter om een snelle verbinding die ook betrouwbaar is.”

Werken vanuit de cloud met Dark Fiber

De 25 locaties van Amstelring zijn met elkaar verbonden via een glasvezelring op basis van Managed Dark Fiber. Twee grote Dark Fiber ringen van Eurofiber stellen de ICT-omgeving centraal beschikbaar voor het werken vanuit de cloud, domotica en andere toepassingen. 10 Gb/s glasvezel van Eurofiber langs alle locaties en het datacentrum biedt een snelle, betrouwbare verbinding waardoor Amstelring ongehinderd mobiel kan werken.

Elektronische patiëntendossiers, realtime en veilig beschikbaar

De glasvezelverbindingen van Eurofiber zorgen ervoor dat (virtuele) toepassingen en data altijd snel en veilig beschikbaar zijn. Van elektronische patiëntendossiers tot video’s voor online overleg. Zelfs in realtime, zonder vertraging. Tegelijkertijd zijn de telecommunicatiekosten per locatie sterk gereduceerd. Amstelring beschikt nu over een netwerk met een hoge beschikbaarheid en maximale schaalbaarheid. Daardoor kan de zorginstelling in de toekomst op kosteneffectieve wijze nog meer innovatieve ICT-toepassingen als cloud computing en domotica gebruiken.

Meer weten over deze klantcase?

Wij vertellen u graag meer over deze case en helpen u met uw uitdagingen op het gebied van connectiviteit.

Neem contact met mij op

Gerelateerd aan dit artikel

Artikel
Cloud en IoT zorgen voor explosieve groei glasvezel

Cloud computing en Internet of Things-toepassingen zorgen de komende jaren voor een explosieve groei van het mondiale dataverkeer. Hierdoor stijgt ook de behoefte aan snelle en betrouwbare connectiviteit op basis van glasvezelverbindingen.

Dit is een Lifeline artikel van Eurofiber. Het Lifeline platform informeert en inspireert op het gebied van digitale connectiveit. Eurofiber.nl/lifeline.