Helicon Opleidingen: Onderwijsgroep sorteert met glasvezel voor op toekomst

Next Kritische succesfactoren voor een smart city Prev Pon Dealer Groep: Glasvezel is cruciaal bij transformatie naar ‘Dealer 2.0’ Next

Het moderne onderwijs kan niet meer zonder snelle, veilige en betrouwbare netwerkverbindingen. Applicaties en data moeten voor leerlingen en docenten altijd en overal ongehinderd beschikbaar zijn. Die afhankelijkheid wordt groter door de opmars van mobiele devices, digiborden en leerlingvolgsystemen. Om hierop goed voorbereid te zijn, kiest Helicon Opleidingen voor het snelle en betrouwbare glasvezelnetwerk van Eurofiber.

Helicon biedt eigentijds, groen onderwijs

Helicon Opleidingen heeft 12 vmbo- en mbo-scholen in de regio’s Noord-Brabant en Gelderland waar 1.000 medewerkers werkzaam zijn. Jaarlijks worden rond de 7.000 leerlingen klaargestoomd met eigentijds, groen onderwijs voor beroepen in de agrarische sector.

De uitdaging; piekmomenten

IT-afdeling is verantwoordelijk voor het netwerk, de 2.500 computers en diverse andere randapparatuur. Tom Backx, Hoofd Automatisering “Wij werken steeds meer vanuit de cloud. Dat maakt goede, veilige en snelle netwerkverbindingen nóg belangrijker. De bandbreedte was toereikend, maar de netwerkbelasting groeide snel. Ook waren er piekmomenten waarbij we dichtbij de maximale bandbreedte kwamen.”

De oplossing voor Helicon: hogere bandbreedte

Tom Backx wilde een hogere, redundante bandbreedte en meer locaties aansluiten. “Uiteindelijk kozen wij weer voor Eurofiber. Mede door de goede ervaringen en de hoge beschikbaarheid van het glasvezelnetwerk. Ook was de geboden prijs/prestatieverhouding gunstig, doordat de meeste graafwerkzaamheden al waren gedaan. Verder biedt het contract flexibiliteit zodat we locaties kunnen verhuizen of wijzigen.”

Het nieuwe WAN betekende een flinke opwaardering, zegt Backx. “Wij hebben nu een glasvezelring met 10Gb/s bandbreedte voor de verschillende locaties en 40Gb/s in het shared service.” Voor de migratie heeft een ervaren Eurofiber projectmanager het nieuwe WAN met Tom Backx en zijn team binnen budget en op tijd opgeleverd. Daarnaast heeft de IT-afdeling van Helicon Opleidingen toegang tot het Eurofiber Netwerk Monitoring Center (NMC) met 24/7 ondersteuning.”

De voordelen voor Helicon Opleidingen

• Snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk
• Gewaarborgde continuïteit door redundante netwerkarchitectuur
• Fundament gelegd voor huidig en toekomstig gebruik cloudoplossingen

Helicon is klaar voor de toekomst

Met het nieuwe WAN heeft Helicon Opleidingen niet alleen meer bandbreedte gekregen. Ook zijn er meer locaties, al dan niet redundant, op de glasvezelring van Eurofiber aangesloten. Backx “Helicon staat voor duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie. Een logisch gevolg is dat wij veel vanuit de cloud werken. Dat komt ook doordat gebruikte software van leveranciers vaak vanuit de cloud wordt aangeboden. En dan praat je over boekhoud-, leerlingenvolgsystemen, administratiepakketten en kantoorsoftware. Dat maakt netwerkverbindingen nóg belangrijker. Zonder een goede, veilige en snelle netwerkverbinding is de cloud, en daarmee de applicaties en data onbereikbaar.”

Lees de hele klantcase

Wij vertellen u graag meer over deze case en helpen u met uw uitdagingen op het gebied van connectiviteit.

Download klantcase

Gerelateerde artikelen

Artikel
Cloud en IoT zorgen voor explosieve groei glasvezel

Cloud computing en Internet of Things-toepassingen zorgen de komende jaren voor een explosieve groei van het mondiale dataverkeer. Hierdoor stijgt ook de behoefte aan snelle en betrouwbare connectiviteit op basis van glasvezelverbindingen.

Artikel
Cloud goed vertegenwoordigd bij regionale datacenters

Cloud computing wint sterk aan populariteit door zowel de financiële voordelen als de nodige flexibiliteit. Stabiele, snelle en veilige verbindingen plus een betrouwbaar en flexibel datacenter zijn daarbij de belangrijkste bouwstenen.

Is connectiviteit ook voor uw onderwijsinstelling cruciaal?

En wilt u optimaal toegang tot vernieuwend onderwijs aanbieden? Neem dan contact op met onderwijs expert Michiel van Zeggeren.

Dit is een klantcase van Eurofiber. Het Lifeline platform informeert en inspireert op het gebied van digitale connectiviteit. eurofiber.nl/lifeline.