Glasvezel borgt continuïteit Woonzorg Flevoland

Next Toekomstvast netwerk verhoogt flexibiliteit zorginstelling Amstelring Prev Kritische succesfactoren voor een smart city Next

Elektronische patiëntendossiers met multimediale elementen, digitale röntgenfoto’s en MRI-scans: in de gezondheidszorg zorgt de digitalisering voor een grotere afhankelijkheid van IT-systemen. De digitale data moeten 24 uur per dag, zeven dagen per week continu beschikbaar zijn. Dat maakt de rol van de netwerkinfrastructuur cruciaal. Woonzorg Flevoland koos daarom voor de robuustheid van het toekomstbestendige glasvezelnetwerk van Eurofiber.

Digitalisering in de zorgsector

De digitalisering in de zorgsector verhoogt de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening. Het betekent ook dat zorgteams 24 uur per dag moeten beschikken over alle mogelijke data. Daarbij is ‘downtime’ geen optie meer. Als systemen eruit liggen, komt de continuïteit in gevaar. Toename van het gebruik van multimedia en de vraag naar domotica-toepassingen deden Woonzorg Flevoland beslissen om zijn digitale infrastructuur een upgrade wilde geven.

Volledige redundantie van verschillende locaties

Eurofiber verbindt nu de twaalf locaties van Woonzorg Flevoland met elkaar. De vier belangrijkste locaties zijn volledig redundant: op deze locaties ligt een dubbele glasvezelkabel. Wouter van Rhoon, Director Commercial Services bij Eurofiber: “Daarnaast leveren we drie internetverbindingen op drie verschillende locaties. Mocht op één locatie de internetverbinding verbroken worden, dan kan dit via de verbinding van een andere locatie worden overgenomen.”

Goed fundament als basis voor de zorgmedewerkers

Door de upgrade van de digitale infrastructuur, zijn (virtuele) toepassingen en data zijn altijd snel en veilig beschikbaar voor alle medewerkers van Woonzorg Flevoland. Dat varieert van elektronische patiëntendossiers en het op afstand uitlezen van meetapparatuur bij bewoners en klanten in de thuiszorg. Dit alles gaat realtime, zonder vertraging.

Bestuursvoorzitter van Woonzorg Flevoland John Bos: “Een goed fundament is de beste basis om onze zorgmedewerkers maximaal te kunnen faciliteren en daarnaast verder te kunnen groeien. Dit is een van de belangrijkste redenen dat wij hebben gekozen voor een nieuwe aanbieder. Woonzorg Flevoland groeit en daarom hadden we een partner nodig voor de digitale infrastructuur die snel nieuwe aansluitingen kan leveren, verbindingen snel kan verhuizen en op elk moment de bandbreedte kan opschalen.”

Meer weten over deze klantcase?

Wij vertellen u graag meer over deze case en helpen u met uw uitdagingen op het gebied van connectiviteit.

Neem contact met mij op

Gerelateerd aan dit artikel

Artikel
Cloud en IoT zorgen voor explosieve groei glasvezel

Cloud computing en Internet of Things-toepassingen zorgen de komende jaren voor een explosieve groei van het mondiale dataverkeer. Hierdoor stijgt ook de behoefte aan snelle en betrouwbare connectiviteit op basis van glasvezelverbindingen.

Dit is een Lifeline artikel van Eurofiber. Het Lifeline platform informeert en inspireert op het gebied van digitale connectiveit. Eurofiber.nl/lifeline.