ICT-infrastructuur van de toekomst: de kansen en de risico’s

Onze wereld digitaliseert in hoog tempo. Dit zorgt voor een enorme uitbreiding van onze ICT-infrastructuur en de opbouw van onze digital society. Hoe onze digital society er in 2030 uit gaat zien en welke risico’s dat met zich meebrengt?

Download het eBook Download het eBook
Next Datacenters: in eigen beheer of buiten de deur plaatsen? Prev Is uw organisatie voorbereid op de 3 grootste cyberrisico’s? Next

Onze wereld digitaliseert in hoog tempo. Momenteel vindt er een explosie plaats van connectiviteit en steeds meer apparaten worden met elkaar verbonden. Dit zorgt voor een enorme uitbreiding van onze ICT-infrastructuur en de opbouw van onze digital society. Hoe onze digital society er in 2030 uit gaat zien en welke risico’s dat met zich meebrengt? Wilt u meer lezen over een slimme, veilige en toekomstbestendige ICT-infrastructuur?

Download eBook

Altijd en overal sterk en snel signaal

Tegen 2030 zal internetgebruik net zo gewoon zijn als ademen. Het gebruik zal gigantisch zijn gestegen en dat geldt eveneens voor de basiscapaciteit. Het netwerk van de toekomst wordt sterker en sneller. Goede en sterke ontvangst wordt cruciaal, want technische ontwikkelingen zoals de zelfrijdende auto en geavanceerde wearables, vereisen een betrouwbaar netwerk dat een constante verbinding ondersteunt.

Risico’s digitalisering

Deze constante verbondenheid brengt echter ook een aantal risico’s met zich mee. Cybercriminelen zijn nu al een groot gevaar voor organisaties en in de toekomst neemt dit alleen maar toe. Doordat steeds meer apparaten, met bluetooth, verbonden zijn en mensen op veel openbare wifi netwerken inloggen en werken, wordt het voor de criminelen makkelijker om in te breken op apparaten en gevoelige bedrijfsinformatie te stelen of blokkeren.

Tevens is er strenge regelgeving nodig om te garanderen dat onze digitale infrastructuur aan de allerhoogste eisen voldoet. Het is namelijk niet de bedoeling dat onze gevoelige cloud-informatie in verkeerde handen valt.

Nu al bouwen aan een toekomstvaste en veilige ICT-infrastructuur

Gelukkig kunnen organisaties zich voorbereiden op de digital society van de toekomst en nu al beginnen aan de bouw van een toekomstvaste en veilige ICT-infrastructuur. Vragen als: Is de fysieke ICT-infrastructuur nog up-to-date? Is bedrijfsdata wel beveiligd volgens de meest recente wet- en regelgeving? En wordt het gebruik van externe opslagbronnen verboden? Zijn een goed startpunt.

Wilt u meer weten over onze digital society van de toekomst en hoe u een toekomstvaste en veilige ICT-infrastructuur voor uw organisatie kan bouwen? Download dan ons eBook: De Smart Society. Over een slimme én veilige infrastructuur.

Download eBook