• Slide

    SD-WAN: software vervangt handmatig beheer

    • Kostenefficiënt
    • Wendbaar netwerkbeheer
    • Security
    • Eenvoudige Cloud aansturing

SD-WAN

Softwarematig aansturen van digitale infrastructuur

Met de verder oprukkende digitalisering en de groeiende populariteit van cloud computing wordt de afhankelijkheid van netwerken en connectiviteit groter. De netwerkinfrastructuur wint daarbij aan complexiteit, wat het beheer en het doorvoeren van wijzigingen bemoeilijkt. Een softwaretechnologie als SD-WAN maakt echter dat Wide Area Networks (WAN’s) makkelijk en vanuit één punt zijn te beheren. Het is het ideale hulpmiddel voor organisaties die hun digitale infrastructuur tussen vestigingen en de cloud probleemloos willen aansturen. Eurofiber biedt, vanuit zijn netwerkexpertise, SD-WAN voortaan aan als een dienst.

Revolutie in WAN-land: software vervangt handmatig beheer

Niet al te lang geleden, was het doorvoeren van een wijziging – zoals het toevoegen van een extra locatie met diverse werkplekken of de aansluiting op een nieuwe cloud service provider – in een omvangrijk Wide Area Network iets dat relatief veel tijd en middelen vergde. Hetzelfde gold voor het beheer van het WAN. Met SD-WAN wordt als het ware een ‘softwarelaag’ over het WAN en de diverse netwerkverbindingen gelegd, waardoor het beheren en het doorvoeren van wijzigingen vanuit één centrale plek bijna met een ‘druk op de knop’ mogelijk is. Zonder dat er traditionele handelingen, zoals het handmatig opnieuw configureren van routers of het inschakelen van operators, aan te pas komen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het uitrollen van netwerkbrede security. Of het optimaliseren van het WAN voor concernbreed gebruikte cloud applicaties.

Flexibiliteit

Voor multinationals met een omvangrijke IT-afdeling is SD-WAN een ideaal hulpmiddel. Hetzelfde geldt voor organisaties die kleiner in omvang zijn, maar wel over meerdere fysieke vestigingen beschikken. Tegelijkertijd zijn organisaties vaak niet primair geïnteresseerd in het zelf opzetten, inrichten en beheren van een SD-WAN-oplossing. Bijvoorbeeld omdat de benodigde (netwerk)expertise in beperkte mate aanwezig is of omdat het kosteneffectiever is om het uit te besteden aan een betrouwbare partij die over de noodzakelijke kennis en ervaring beschikt. Voor deze organisaties biedt Eurofiber SD-WAN-dienstverlening.

Contact met een adviseur?

leaflet (pdf)