Postcodecheck
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk of ons netwerk bij uw
locatie in de buurt ligt

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk of ons netwerk bij
uw locatie in de buurt ligt.

Ethernet VPN-varianten

De Ethernet VPN dienst kan worden afgenomen als een E-Line (punt-punt) of een E-LAN (multipunt-multipunt). In beide gevallen bestaat de EVC-configuratie uit verschillende EVC-legs (één EVC-leg per locatie). Een EVC-leg is een verbinding tussen een locatie en het Eurofiber Ethernet netwerk.

E-Line

Een punt-punt EVC-configuratie tussen twee locaties (klantlocatie, datacenter of NNI) wordt een E-Line genoemd. Deze kan eventueel volledig transparant zijn voor al het dataverkeer van de organisatie.

E-LAN

Een multipunt-multipunt EVC-configuratie tussen drie of meer locaties wordt opgebouwd uit drie of meer EVC-legs. Dit wordt een E-LAN genoemd. Alle locaties kunnen met elkaar communiceren. Een E-LAN kan gemakkelijk worden uitgebreid met extra locaties.

E-NNI

De afkorting E-NNI staat voor Ethernet Network-to-Network-Interface en wordt gebruikt voor de koppeling tussen één of meerdere klantlocaties en de infrastructuur van een Service Provider of het netwerk van een andere telecommunicatie leverancier. Een E-NNI kan ook worden gebruikt in een configuratie waar een aantal EVC’s trunked (op één fysieke poort) moeten worden afgeleverd.