#

CEO’s: The Internet of Things is cruciaal voor organisaties

Internet of Things - IOT

De opmars van ‘connected devices’ (ook bekend als ‘The Internet of Things’, IoT) lijkt onstuitbaar. Wij transformeren in een snel tempo naar een Digital Society waarin alles en iedereen onderling verbonden is. Volgens een recent onderzoek van het gezaghebbende tijdschrift The Economist zien CEO’s wereldwijd daar nu al de voordelen van.

Veel bedrijven zien nu al een positief resultaat van IoT-initiatieven die zij in een vroeg stadium hebben ontplooid. Tegelijkertijd blijkt dat directies van diezelfde organisaties hadden verwacht dat die ‘payback’ sneller zou gaan. Het zijn twee conclusies uit de IoT Business Index 2017, uitgevoerd door de onderzoekstak van het Britse tijdschrift The Economist. Het rapport is hier te downloaden (24 pagina’s, 1 Mb, PDF). Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van chipfabrikant ARM en ICT-concern IBM.

Aan het wereldwijd uitgevoerde onderzoek van The Economist Intelligence Unit (EIU) hebben 413 ‘senior business leaders’ en 413 ‘C-level executives’ uit verschillende sectoren meegedaan. In geografische termen: 30 procent van hen zit in Europa, 30 procent in Noord-Amerika, 30 procent in Azië (inclusief Australië) en 10 procent is gevestigd in het Midden-Oosten en Afrika. Nog een aardig detail: EIU heeft ook diepte interviews afgenomen met zeven ‘C-level executives’, waaronder Philips-topman Jeroen Tas.

“De meerderheid van de door ons bevraagde CEO’s geloven dat de toepassing van IoT-technologieën cruciaal is voor het bedrijfssucces op langere termijn”, aldus de EIU-onderzoekers in hun rapport. Dat vertaalt zich al direct naar de resultaten die IoT-projecten bij de respondenten hebben opgeleverd. Een kwart van hen zegt dat het de organisatie een ‘nieuwe golf van innovatie’ heeft opgeleverd doordat de daarmee vergaarde data hen ‘betere inzichten’ heeft gegeven.
Economist4

Kosten en topmanagement

De implementatie en het gebruik van IoT-technologieën gaan echter niet altijd van een leien dakje, aldus het rapport. De grootste hobbels of belemmeringen hebben een ‘praktisch gehalte’, zo stellen de EIU-onderzoekers. De grootste obstakels? De hoge investeringen (IoT-infrastructuur) en de zorgen over de security- en privacy-aspecten. Ook blijkt de (te) geringe kennis over IoT bij het topmanagement hier en daar nog een belemmering te zijn.
Economist1

 ‘Meer in IoT investeren’

Alle belemmeringen ten spijt, zeggen de door EIU ondervraagde managers dat zij de komende drie jaar hetzelfde of meer zullen gaan investeren in IoT-projecten.
Economist3

laat reacties zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.